Annonse

80 000 kvm ledige næringslokaler i Kristiansand


Sparebanken Sørs gamle lokaler har stått ledige i over ett år siden de flyttet inn i lokalene til Plussbank på Nedre Torv - Foto: Alf Otto Fagermo

Synes du det er veldig mange tomme butikklokaler i sentrum av Kristiansand? Det er ikke så rart, det har blitt 200 prosent flere av de siden 2010.

– Det er høyeste antallet vi har målt, men vi har sett en stabilisering de siste 12 månedene, sier Stian L. Ordahl, daglig leder av Næringsmegleren Sædberg & Hodne i Kristiansand til KRS247.

Stian Ohrdal - Foto: Næringsmegleren

Stian Ohrdal – Foto: Næringsmegleren

– Utviklingen i den ledige plassen skyldes også tilbudet. De siste par årene har det blitt bygget flere store næringsbygg som Aquarama, Rådhuskvartalet og ikke minst NAV-bygget på Gyldengården. Det har gjort at gamle, utrangerte kontorlokaler har blitt tømt, så først og fremst er dette tilbudsdrevet, forklarer Ordahl som ikke tror prisen på lokalene har hatt mye å si for utviklingen.

– Nei, prisutviklingen har vært nedadgående som en konsekvens av at det har vært mye ledig og de som er på jakt etter nye lokaler, driver virksomheter som gjerne går bra. Men det er riktig å si at prisene er presset, sier han.

Men det kan komme en økning i ledige lokaler ettersom Oljeservice ikke vil trenge så mye plass om kort tid, så Ordahl er spent på hvordan det vil slå ut i markedet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer