KRS247.no

Henter værvarsel...

80 000 kvm ledige næringslokaler i Kristiansand

Synes du det er veldig mange tomme butikklokaler i sentrum av Kristiansand? Det er ikke så rart, det har blitt 200 prosent flere av de siden 2010.

– Det er høyeste antallet vi har målt, men vi har sett en stabilisering de siste 12 månedene, sier Stian L. Ordahl, daglig leder av Næringsmegleren Sædberg & Hodne i Kristiansand til KRS247.

Stian Ohrdal - Foto: Næringsmegleren

Stian Ohrdal – Foto: Næringsmegleren

– Utviklingen i den ledige plassen skyldes også tilbudet. De siste par årene har det blitt bygget flere store næringsbygg som Aquarama, Rådhuskvartalet og ikke minst NAV-bygget på Gyldengården. Det har gjort at gamle, utrangerte kontorlokaler har blitt tømt, så først og fremst er dette tilbudsdrevet, forklarer Ordahl som ikke tror prisen på lokalene har hatt mye å si for utviklingen.

– Nei, prisutviklingen har vært nedadgående som en konsekvens av at det har vært mye ledig og de som er på jakt etter nye lokaler, driver virksomheter som gjerne går bra. Men det er riktig å si at prisene er presset, sier han.

Men det kan komme en økning i ledige lokaler ettersom Oljeservice ikke vil trenge så mye plass om kort tid, så Ordahl er spent på hvordan det vil slå ut i markedet.