KRS247.no

Henter værvarsel...

75 000 til hemmelighetsfullt prosjekt

Sparebanken Sør Musikkpris 2016 går til Kristiansandsbandet KELVIN. Premiepotten på 75 000 kroner skal utelukkende gå til studioinnspilling. Vokalist Oda Ulvøy vil ikke avsløre detaljene rundt høstens store innspillingsprosjekt.

– Vi regner med å betale studioutgiftene for høsten og det vi skal spille inn da, som er en liten hemmelighet, sier vokalist Ulvøy til KRS247.

Utdelingen av årets pris ble gjort da Eksamensfestivalen 2016 ble åpnet i går. Juryens begrunnelse lyder;

Sparebanken Sør Musikkpris for 2016 går til et svært hardtarbeidende band som tidlig utviste et tydelig konseptvalg. Musikerne fant hverandre som studenter ved UiA, og etablerte bandet i 2014. Gjennom omfattende turnevirksomhet, og utgivelser av singler og videoer har de markert seg nasjonalt. Medlemmene i bandet er svært dyktige musikere på hvert sitt instrument, og sammen har de funnet et sound og en klangbevissthet som gir dem en tydelig musikalsk profil. De tør å tenke og satse stort, og de leverer et helstøpt produkt.

Bandet har nytt flere uker med tilnærmet sammenhengende listing på Radio Sør, og bandet ble tidlig opptatt av å etablere et særeget sound.

– Vi jobbet med å finne soundet fra starten av. Det var en viktig prosess for oss å vite hvor vi skulle. Det soundet er en blanding av alle våre musikalske verdener.

– Dere ligger jo i et ganske tydelig definert sjangerlandskap. Hvordan får man det til å «swinge» med alle bandmedlemmene?

– Det er mye krangling og «slåssing» på øvingsrommene. Det tar veldig lang tid, for å si det sånn, humrer vokalisten.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/265508166″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]