KRS247.no

Henter værvarsel...

2 av 3 bruktboliger solgt under takst

Det ble solgt flere boliger på Sørlandet i fjor og prisene steg 5,8 prosent. Likevel viser tall fra Eiendom Norge, som er bransjeforeningen til norske eiendomsmeglere, at 2 av tre bruktboliger ble solgt under takst. Da er tallene fra nybygg, fritidsboliger og næringsbygg holdt utenfor.

I Kristiansand var prisstigningen på 5,9 prosent, langt lavere enn landsgjennomsnittet på 8,1 prosent.

– I Kristiansand er det flere nybygg for salg enn bruktboliger. Dersom denne trenden fortsetter vil vi muligens få en svakere prisutvikling og mer ustabilt boligmarked, uttaler eiendomsmegler Alex Modahl til KRS247.

Han påpeker at det skjedde en positiv endring i boligmarkedet rundt april i fjor, hvor det kom flere mennesker på visning igjen og mange boliger ble solgt innen rimelig tid. Siden det har markedet holdt seg jevnt.

Bra inngang på året

Historisk sett viser det alltid en oppgang og økt aktivitet i boligmarkedet ved starten på et nytt år. Modahl mener 2015 tegner til å bli et spennende år.

– Lavt rentenivå vil normalt gi sterk prisvekst og raskere omsetningstid på boliger. Men det er flere faktorer som er avgjørende for investeringslysten og evnen. For folk flest er det avgjørende med trygge arbeidsplasser og positive framtidsutsikter. Utfordringen er at det stadig oftere signaliseres krav om effektivisering, kutt i kostnader og reduksjon av arbeidsplasser i viktige sektorer av arbeidsmarkedet, sier Modahl.

Han spår likevel et stabilt boligmarked i 2015, uten de store overraskelsene, med en total vekst på rundt 4 prosent.

– Det viktigste for forbrukerne er å gjøre gode vurderinger når en skal investere i ny bolig. Søk råd der ekspertisen finnes, hos meglerne, banken eller Takstmann, avslutter Modahl.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/189251565″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]