Annonse

33 prosent av bussjåførene trues på jobb


Arkivfoto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

33 prosent av medlemene i Yrkestrafikkforbundet i Vest-agder har blitt utsatt for vold, ran eller trusler. Det viser en medlemsundersøkelse som forbundet har utført i år.

Det er NRK Sørlandet som melder dette i dag.

Flere bussjåfører skal ha blitt uføretrygdet etter å ha opplevd truende situasjoner i tjenesten.

Tom Ånesland er avdelingsleder for Nettbuss i Kristiansand. Han sier til NRK Sørlandet at selskapet har mottatt 31 meldinger om trusler og vold de to siste årene. Det skal dreie seg om alt fra fyllebråk til alvorlig overfall og grov vold. Busselskapet har 334 ansatte i Kristiansand.

– Det er trolig store mørketall i statistikken. Sjåførene møter mange ustabile personer, og vi lærer sjåførene opp til å takle ulike situasjoner uten å provosere, sier Ånesland til NRK.

Yrkestrafikkforbundet ønsker at kontantbetaling i bussene opphører. Men Samferdselsdepartementet mener at kontantfrie busser strider mot finansavtaleloven.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer