KRS247.no

Henter værvarsel...

Oljeserviceselskapet MHWirth sliter om dagen, og mandag ble det klart at 300 nye personer mister jobben på landsbasis. 220 av disse holder til i Kristiansand. 

Dette blir den tredje gangen i 2015 at selskapet må nedbemanne.

– Dette er en trist dag hos MHWirth. Både for de som må gå, men også de som blir igjen som mister gode kolleger, sier HR-ansvarlig Bjørg Hansen.

De som mister jobben må dog ikke gå helt enda.

– De vil jo ha en oppsigelsestid. De er innkalt til drøftelsemøte og oppsigelsen vil de få i slutten av måneden. Deretter vil vi ha egne omstillingstiltak for den gruppa, slik at de kan bruke tiden på å finne ny jobb til oppsigelsestiden går ut, forklarer Hansen.

– Er dere ferdige med nedbemanninger nå?

– Årsaken til nedbemanningene er jo den utfordrende markedssituasjonen, og vi må hele tiden følge markedet nøye og tilpasse kapasiteten. Vi håper og tror at markedet vil komme tilbake, sier Hansen.

– Vi har gjort denne prosessen i ett tett og godt samarbeid med tillitsvalgte, og det er viktig for oss, fortsetter hun.

Når denne nedbemanningen er gjennomført vil det være 1100 ansatte igjen i boreteknologibedriften på landsbasis, 2500 globalt, og 820 i Kristiansand.

Bjørg Hansen tror mange har forståelse for at de må redusere kapasiteten.

– Men det er jo klart at det er veldig tungt for de, legger hun til.

 

Les også: