KRS247.no

Henter værvarsel...

220 nye personer må gå hos MHWirth

Oljeserviceselskapet MHWirth sliter om dagen, og mandag ble det klart at 300 nye personer mister jobben på landsbasis. 220 av disse holder til i Kristiansand. 

Dette blir den tredje gangen i 2015 at selskapet må nedbemanne.

– Dette er en trist dag hos MHWirth. Både for de som må gå, men også de som blir igjen som mister gode kolleger, sier HR-ansvarlig Bjørg Hansen.

De som mister jobben må dog ikke gå helt enda.

– De vil jo ha en oppsigelsestid. De er innkalt til drøftelsemøte og oppsigelsen vil de få i slutten av måneden. Deretter vil vi ha egne omstillingstiltak for den gruppa, slik at de kan bruke tiden på å finne ny jobb til oppsigelsestiden går ut, forklarer Hansen.

– Er dere ferdige med nedbemanninger nå?

– Årsaken til nedbemanningene er jo den utfordrende markedssituasjonen, og vi må hele tiden følge markedet nøye og tilpasse kapasiteten. Vi håper og tror at markedet vil komme tilbake, sier Hansen.

– Vi har gjort denne prosessen i ett tett og godt samarbeid med tillitsvalgte, og det er viktig for oss, fortsetter hun.

Når denne nedbemanningen er gjennomført vil det være 1100 ansatte igjen i boreteknologibedriften på landsbasis, 2500 globalt, og 820 i Kristiansand.

Bjørg Hansen tror mange har forståelse for at de må redusere kapasiteten.

– Men det er jo klart at det er veldig tungt for de, legger hun til.