Annonse

18-åring dømt for svindel på nett


En 18 år gammel sørlending er dømt til 16 dagers betinget fengsel for salg av dataprodukter som ikke fantes. Ifølge dommen annonserte mannen ved ti anledninger at han hadde diverse dataprodukter til salgs. Blant annet lokket han folk til å forhåndsbetale for harddisker, minneminner, grafikkort og dataskjermer.

Til sammen fikk 18-åringen innbetalt over 30.000 kroner på under én måned. Men da varene aldri dukket opp hos kjøperne, ble mannen anmeldt.

18-åringen ga en uforbeholden tilståelse da han møtte i retten. Han er tidligere ustraffet. På grunn av hans unge alder kom retten fram til at mannen skulle dømmes til 16 dagers fengsel, som ble gjort betinget. Det innebærer at straffen kan sones i det fri. Etter rettspraksis skal det i utgangspunktet av allmennpreventive hensyn reageres mot den type handlinger med ubetinget fengselsstraff.

– På bakgrunn av siktedes alder finner retten imidlertid at straffen skal gjøres betinget, skriver retten i dommen.

Uten siktedes tilståelse ville straffen vært 18 dagers betinget fengsel.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar