Annonse

16 prosent økning i arbeidsledigheten på ett år


Per Lund, avdelingsdirektør Spesialenheter NAV Vest-Agder. | Foto: nav.no

Arbeidsledigheten i Vest Agder har økt hele 16 prosent på ett år. Det viser tall fra NAV.  Det er nå 406 personer flere ledige enn på samme tid i fjor. Men ledigheten har gått ned siste måneden. 

Det er nå 2895 som er helt ledige. Det utgjør 3,1 prosent ledighet og er en nedgang på 273 personer fra april.

– At ledigheten går ned fra april til mai er nokså normalt. Vi opplever at det er en normal utvikling i ledigheten for tiden. Men det er klart vi merker det som skjer i oljerelatert sektor, og vi regner med at effekten av dette vil vise seg tydeligere utover høsten 2015 og vinteren 2016, sier avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund i en pressemelding.

I fylket er det for øyeblikket høyest ledighet i Flekkefjord med 3,9 prosent ledighet. Så følger Kristiansand med 3,5 prosent og Songdalen med 3,4 prosent ledighet. Lavest ledighet i mai 2015 finner vi i Sirdal med kun 0,1 prosent ledighet. Så kommer Audnedal med 1,0 prosent og Farsund med 1,7 prosent ledighet.

Blant de arbeidsledige er det 143 permitterte. Dette er 48 flere enn i april, og 80 flere enn for et år siden. I tillegg er det i dag 65 personer som er delvis permitterte.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer