Annonse

150 år og fortsatt like aktuelle


Styreleder i Dyrenes Beskytter i Kristiansand, Arnfrid Robstad, er glad for at Mattilsynet har fått mulighet til å bøtelegge for brudd på dyrevelferdsloven. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Dyrenes Beskytter i Kristiansand fyller i dag 150 år. Det var i Kristiansand det hele startet, men feiringen i dag blir av den rolige og avmålte sorten. Ihvertfall om vi skal tro styreleder Arnfrid Robstad.

– I dag blir det hjemmebakte kaker servert på papptallerken for de som er med i det daglige, forteller Robstad.

Organisasjonen ble startet på Gimle Gård av oldefaren til Titti Omdal, og Titti tok til slutt over vervet som leder noen år senere. I dag, 150 år etter herr Omdal stiftet Dyrenes Beskytter, er dyreaktivistene like aktuelle.

– Det var vi som begynte å ta inn katter. Før vi begynte med det, ble katter skutt når de ikke lenger var ønsket. Sånn sett er vi historiske! Vi har tatt inn 4 000 katter, jeg talte nettopp. Vi går nå snart inn i høysesong for drektige hunnkatter. Katteproblemene her i landet er de samme år etter år.

Fortsatt katteproblemer

Blikket til Robstad blir mer innbitt.

– Jeg fatter det ikke! Folk må jo forstå at katter opplever smerte og lidelse. Å være sulten, skadd, syk og redd er fælt for en katt.

Katteproblemene begynner allerede nå, når hunnkatter blir drektige. Kattungene kommer tallrike til våren, og gis ofte bort av katteeiere. Da blir ikke katten første prioritet når ferien skal planlegges og gjennomføres til sommeren. Robstad oppfordrer alle katteeiere til å sterilisere og kastrere.

– Folk sier det er så dyrt. Det handler om prioriteringer, mener jeg. Se hvordan folk handler inn til en helg eller ferie, så er det ikke snakk om store penger for å gjøre disse viktige grepene, sier Robstad.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar