KRS247.no

Henter værvarsel...

14 i stort narkotikanettverk siktet av politiet

Tidligere i dag kunne politiet i Agder fortelle at de mener de har slått ut et «profesjonelt nettverk av kriminelle aktører som har drevet med omfattende narkotikavirksomhet». Totalt 14 personer skal være involvert i saken som har én bakmann bosatt i Kristiansand.

– Det er sånn at en av disse bakmennene som kan knyttes til det store beslaget på to kilo kokain er bosatt i Kristiansand, når det gjelder disse to andre hovedmennene, så er de etniske albanere uten gyldig opphold i Norge, men de har da hatt opphold her i Agder, forteller avsnittsleder for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt, Thor Atle Pedersen, til KRS247.

Han snakker da om et beslag som ble gjort 1. november i fjor da en kurér i 40-årene passerte svenskegrensen på Svinesund i Østfold.

– Analysen av stoffet viste at det var tale om cirka to kilo kokain. Den videre etterforskningen gav grunnlag for å sikte ytterligere fire personer i Norge. Disse fire personene ble pågrepet 31. januar 2017, sa Pedersen i pressemeldingen som ble sendt ut tidligere i dag.

Hva er grunnen til at dere går ut med denne saken i dag?

– Det er fordi ønsker å fortelle at politiet også jobber mot bakmenn og i denne saken her så mener vi at vi har lykkes med å ta tre sentrale aktører eller bakmenn, sier avsnittslederen.

– Hovedsakelig dreier det seg om personer fra Vest-Balkan. De sentrale hovedaktørene er to albanske statsborgere og en statsborger av Kosovo. Ellers er det flere andre albanere og noen fra Bosnia også involvert i saken. Det er en svensk statsborger som har en mindre rolle i saken. Også er det forsåvidt noen som er norske statsborgere som opprinnelig er fra Vest-Balkan, forteller Pedersen videre til oss.

Ifølge pressemeldingen ble det også gjort en ny aksjon natt til 10. desember. Der ble totalt sju personer pågrepet i tillegg til at det ble gjort beslag av rundt 750 cannabisplanter i tillegg til 30 kilo amfetamin, cirka seks kilo kokain og ti kilo hasj.

Partiet med narkotika skal ha en gateverdi på rundt 15 millioner kroner.

Se politiets bilder av beslagene her.

Hør mer om saken her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306891287″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]