Annonse

1,1 milliarder i pluss for sparebank


Foto: Sparebanken Sør

Sparebanken Sør hadde i fjor et overskudd på over en milliard kroner før skatt. Justert for engangsposter i forbindelse med fusjonen er resultatet 900 millioner kroner før skatt.

Det er en egenkapitalavkastning på 10,1 % etter skatt.

– Banken kan fremvise vekst innenfor både person- og bedriftsmarkedet. Inntektene vokser og kostnadene reduseres justert for fusjonskostnader, sier administrerende direktør i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug, i en pressemelding.

Banken har oppnådd en god inntektsutvikling, samtidig som kostnadene justert for fusjonseffekter viser en nominell nedgang. Inntektene økte med over 100 millioner kroner fra 2013 til 2014.

Litt svakere enn 2013

Resultatet på 900 millioner før skatt er svakere enn i 2013, da resultatet lå på 992 millioner. Banken har blant annet tapt mer penger på utlån i fjor enn året før. Tallene for 2014 viste at det er 286 millioner som er tapt på utlån og garantier, mot 126 millioner i 2013. Samtidig har driftskostnadene økt. Likevel har økte inntekter ført til en god egenkapitalavkastning og et godt resultat for Sparebanken Sør.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar