KRS247.no

Henter værvarsel...

Avviser hastebehandling

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, mener kommunens styre og stell har håndtert saken om parkeringshus under torvet på en god måte. Han avviser påstandene om hastebehandling og mangel på gode argumenter for planene.

– At denne saken har blitt hastet igjennom er en merkelig påstand. Vi har jobbet kontinuerlig med denne saken i over tre år da Arbeiderpartiet fremmet forslag i mai 2012 med ja til parkering under Øvre Torv, og saken har en historikk på over 40 år. Vi tok oss tid med denne saken, og vi har løst dette klokt, fastslår Kristiansen overfor KRS247.

Det var et stort flertall i bystyret som vedtok parkeringshuset, på den betingelsen at kommunen ikke skulle betale for bygggingen.

– KrF gikk jo til valg på å få til dette parkeringshuset. Når kommunen ikke ønsket å betale for byggingen, valgte vi å se om noen private aktører kunne gjøre det. Det var det, forteller Kristiansen.

Saken har fått mye kritikk for miljøaspektet, med økt biltrafikk inn til sentrum når man samtidig satser på kollektivtrafikk. Kristiansen mener kritikken er litt for kortsiktig.

– Vi må løfte blikket litt, og se kanskje opp mot 50 år frem i tid. Da vil private biler drives av hydrogen med vannutslipp eller så vil bilene gå på strøm. Videre ønsker vi å bosette flere mennesker i sentrum, fordi det er miljøvennlig at folk bor sentralt. Vi vil ha opp antallet fra ca 6 000 til 15 000 på sikt.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/211770259″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]