Annonse

Ti år siden strømprisene var så lave


Nedbørsmengden så langt i år har ført til den laveste strømprisen siden 2005. Det er helt i tråd med det Agder Energi spådde tidligere i år. Det er datterselskapet og strømleverandøren Los som bekrefter Agder Energis spådom i en pressemelding.

– Mye nedbør på vinteren kommer gjerne sammen med milde temperaturer. Begge deler er med på å presse strømprisene ned til nye rekordlave nivåer. Strømprisen hittil i vinter er den laveste på 10 år, skriver Los i meldingen.

Markeds- og kommunikasjons-direktør i LOS Thorbjørn K. Laundal. (Foto: Pressebilde LOS)

Markeds- og kommunikasjonsdirektør i LOS Thorbjørn K. Laundal. (Foto: Pressebilde LOS)

Så langt i vinter, fra og med november frem til og med februar, har prisen i snitt blitt 25,5 øre/kWh for Sør-Norge, som er det laveste nivået siden vinteren 2004/2005. Strømprisen i Sør-Norge for februar havnet på 24,6 øre/kWh, den laveste prisen siden februar 2007.

– Til tross for meget stor eksport av kraft til utlandet denne vinteren, er fyllingsgraden i Sørøst-Norge høyere enn hva som er normalt for årstiden. Samtidig bidrar den milde temperaturen til å holde etterspørselen etter strøm nede, skriver markeds- og kommunikasjonsdirektør i Los, Thorbjørn K. Laundal.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar