KRS247.no

Henter værvarsel...

Ti år siden strømprisene var så lave

Nedbørsmengden så langt i år har ført til den laveste strømprisen siden 2005. Det er helt i tråd med det Agder Energi spådde tidligere i år. Det er datterselskapet og strømleverandøren Los som bekrefter Agder Energis spådom i en pressemelding.

– Mye nedbør på vinteren kommer gjerne sammen med milde temperaturer. Begge deler er med på å presse strømprisene ned til nye rekordlave nivåer. Strømprisen hittil i vinter er den laveste på 10 år, skriver Los i meldingen.

Markeds- og kommunikasjons-direktør i LOS Thorbjørn K. Laundal. (Foto: Pressebilde LOS)

Markeds- og kommunikasjonsdirektør i LOS Thorbjørn K. Laundal. (Foto: Pressebilde LOS)

Så langt i vinter, fra og med november frem til og med februar, har prisen i snitt blitt 25,5 øre/kWh for Sør-Norge, som er det laveste nivået siden vinteren 2004/2005. Strømprisen i Sør-Norge for februar havnet på 24,6 øre/kWh, den laveste prisen siden februar 2007.

– Til tross for meget stor eksport av kraft til utlandet denne vinteren, er fyllingsgraden i Sørøst-Norge høyere enn hva som er normalt for årstiden. Samtidig bidrar den milde temperaturen til å holde etterspørselen etter strøm nede, skriver markeds- og kommunikasjonsdirektør i Los, Thorbjørn K. Laundal.