KRS247.no

Henter værvarsel...

Selvgjort fotografisk minne

Tiden er kommet for å nullstille kropp og sjel etter uker med late sommerdager. Hverdagen har innhentet oss, men heldigvis har vi opplevelsene fra sommeren friskt i minnet. Har man i tillegg foreviget en del av øyeblikkene på film eller foto, vil de fortsette å leve i oss i uoverskuelig fremtid.

Vi lever i en digitalisert verden hvor fotoalbum og bildefremkalling kan fortone seg utrydningstruet. Det tradisjonelle fotoalbumet er i stor grad erstattet av en kjempesmart telefon eller datamaskin eller nettbrett etc. På diverse enheter lagrer vi tusenvis av bilder som vi mer enn gjerne publiserer og blotter gjennom digitale og sosiale medier, men dessverre sjeldent printer ut. Det å skli en finger over en bitteliten telefonscreen for så å knipe øynene hardt sammen og myse på et lite bilde, er i hvert fall ikke min oppfatning av en koselig mimrestund. Var det opp til meg hadde jeg fredet muligheten til å sitte med et fotoalbum i fanget og faktisk fysisk bla i albumet…

Som interiørkonsulent er man opptatt av å skape spennende hjem som fremhever og viser personligheten til dem som bor der. Jeg kan ikke tenke meg noe mer personlig enn egenprodusert kunst. La sommeren få leve videre på veggen hjemme. Lag personlig dekor av ditt favorittbilde. Det vil gjøre hjemmet ditt mer spennende, samtidig som feriefølelsen kanskje vil holde litt lenger og gi oss den energien vi trenger når vi om en måneds tid går en ny høst og vinter i møte.

Det finnes et utall muligheter for hvordan du kan presentere bildene dine. De fleste fotobutikker og trykkerier tilbyr i dag spennende løsninger til gode priser. Butikkene kan også være behjelpelig dersom man ønsker å gjøre bildene om til sort-hvitt, tilføre mer farge eller ønsker en annen form for fotomanipulering. Som i Ingrid Espelid Hovig sin verden så er det alltid lov til å jukse litt… Om man velger å gjøre det på den tradisjonelle måten med forstørrelse og ramme, eller om man trykker bildet på lerret, ei metall- eller plexiplate, eller trykker motivet på interiørdetaljer som for eksempel ei pute, er helt opp til deg. Kun fantasien setter grenser for hvordan ditt hjem skal få et unikt uttrykk.

Er du usikker på dine kunstneriske evner, anbefaler jeg deg å tenke over følgende sitat av den anerkjente Kunsthistorikeren Ernst Gombrich:

«Egentlig finnes det ikke noe som heter kunst. Det finnes bare kunstnere».