KRS247.no

Henter værvarsel...

Kongen av campingplassen?

Kalenderen viser endelig juni måned. Selv om vi til nå har sett fint lite til sommeren, så er det likevel på høy tid å starte planleggingen av årets ferie.

I år som vi fjor har min mann foreslått campingferie. Og i år som alle andre år har jeg måtte minne min kjære på hvorfor «vi» ikke ønsker å dra på en slik ferie. Med all respekt for campingelskende nordmenn der ute, så må jeg ærlig innrømme at jeg aldri helt har forstått poenget med denne ferieformen. I hvert fall ikke når vi kommer fra et land hvor sommeren til tider er ganske så lunefull. Noen dager er livet en lek med sol fra skyfri himmel, fugler som kvitrer og blomster som vaier i sval sommerbris. Andre dager plages vi med regn og guffent vær, og gjerne en panisk jakt på flybilletter til varmere strøk.

Bare tanken på å våkne i et fuktig telt, inntullet som en larve i soveposen, liggende på en oppblåsbar madrass med lekk ventil, gir meg frysninger. Og hva om du må på do i løpet av natten? Først skal du komme deg ut av soveposen, som i seg selv kan være en utfordring. Så skal du finne skoene dine blant alle campingeffektene. Deretter gjelder det å komme seg mest mulig lydløst ut av teltet uten å vekke resten av følget, for så å løpe bort til noen ulekre fellestoaletter og garantert bli bitt av en blodtørst mygg på veien. Gudd nait!

Når dette er sagt, så elsker jeg å tilbringe sommerdagene ute i friluft. Livet inne er bra, men livet ute er absolutt best – spesielt på denne tiden av året.

Derfor har jeg i år foreslått et supert kompromiss for mannen min. Han blir nok ikke kongen av campingplassen, men jeg har lovet at han skal få lov til å smykke seg med tittelen «kongen av uteplassen». Så om jeg får det som jeg vil, ser jeg frem til å tilbringe deilige feriedager i friluft på vårt eget uteareal hvor dusj og toalett er lett tilgjengelig, hvor natten tilbringes i en tørr og myk seng med en lett dyne som dufter sommer, og hvor man ikke trenger tilberede middagen ved hjelp av primus.

Forberedelsene er allerede i gang. Hagemøblene er vasket og satt ut. Terrassen og gårdsplassen er ryddet og spylt. Krukker og verandakasser er gjort klare for sommerblomstene, og grillen har fått ny gasstank. Nå mangler vi bare noen herlige nye puter og pledd til utemøblene, kanskje en fargerik fuglekasse til våre hjemvendte fjærkledde venner, et lite bord og et par stoler til den minste terrassen, og noen nye lykter til seine sommerkvelder…

Livet på uteplassen kan snart begynne, og jeg har troen på at destinasjon «Dvergsnessvingen» blir et bra valg av reisemål i år!