KRS247.no

Henter værvarsel...

Vi elsker sjokolade – og sjokoladesnurrer

Sjokolade. I alle varianter. Lys eller mørk. Alene eller sammen med noe. Eller i bakst. Vi elsker sjokolade!
Derfor prøvde jeg meg på sjokoladeboller. Som egentlig er kanelsnurrer med sjokoladefyll i stedet for sukker/kanel. Og det ble godt. Veldig godt! Oppskriften og fremgangsmåten er lik som på de vanlige snurrene, den eneste forskjellen er altså fyllet. Prøv!

Til 24 store boller brukte jeg:

  • ca 1 kg hvetemel
  • 5 dl lunken melk
  • 1 pakke gjær (fersk eller tørr)
  • 150 gr sukker
  • 1 egg
  • 1 ts kardemomme
  • litt salt
  • 150 gr mykt smør

Fyll:

  • 100 gr smeltet kokesjokolade og 50 gr smør rørt sammen

Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakemaskin. Jeg pleier å la maskinen elte lenge, gjerne ti minutter. Til slutt tilsettes smøret litt etter litt. Da setter jeg maskinen på laveste hastighet, og lar deigen elte seg smidig og fin.

Deigen bør heve minst en times tid.

Når jeg baker kanelsnurrer, kjevler jeg deigin til en firkant. Så smører jeg på sjokoladeblandingen.

Nå bretter jeg deigen mot meg, slik at den blir dobbel. Så skjærer jeg strimler på ca 2 cm av deigen. Disse strimlene tvinner jeg sammen, og lager en enkel knute. Og voila – kanelsnurrene er klare til etterheving!

Etter en halvtimes tid, pensler jeg bollene med egg.

Bollene stekes på 175 grader i ca. 15 minutter.