Annonse

Søtpotetsuppe med ingefær og kokosmelk.


Foto: Marte Almvik

Brått kom høsten! Ute pisker regnet og temperaturene har falt. For meg er høsten suppevær.

Jeg fått øynene opp for å lage suppe selv. Fra bunnen av. Og da er det morsomt å bruke grønnsaker som kanskje ikke finnes i kjøleskapet hver dag. Søtpotet forbinder jeg egentlig mest med babymat og Thanksgiving. Denne suppa er inspirert av Lise Finckelhagen. Hun lagde en tilsvarende suppe på radioen her en lørdag.

Til fire personer, brukte jeg:

3 mellomstore søtpotet
1 fedd hvitløk
1 tommestørrelse ingefær
1/2 l kyllingbuljong
1 boks kokosmelk
saften av en lime
salt og pepper
litt olivenolje
Skjær ingefær og hvitløk i små biter. Fres de i litt olje. Tilsett søtpotet i terninger og kullingbuljong. La dette koke til søtpotetbitene er myke. Mos med stavmikser. Ha i kokosmelk og lime, og smak til med salt og pepper.

Server med sprøstekt bacon og godt brød, for eksempel foccacia.




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer