KRS247.no

Søtpotetsuppe med ingefær og kokosmelk.

Brått kom høsten! Ute pisker regnet og temperaturene har falt. For meg er høsten suppevær.

Jeg fått øynene opp for å lage suppe selv. Fra bunnen av. Og da er det morsomt å bruke grønnsaker som kanskje ikke finnes i kjøleskapet hver dag. Søtpotet forbinder jeg egentlig mest med babymat og Thanksgiving. Denne suppa er inspirert av Lise Finckelhagen. Hun lagde en tilsvarende suppe på radioen her en lørdag.

Til fire personer, brukte jeg:

3 mellomstore søtpotet
1 fedd hvitløk
1 tommestørrelse ingefær
1/2 l kyllingbuljong
1 boks kokosmelk
saften av en lime
salt og pepper
litt olivenolje
Skjær ingefær og hvitløk i små biter. Fres de i litt olje. Tilsett søtpotet i terninger og kullingbuljong. La dette koke til søtpotetbitene er myke. Mos med stavmikser. Ha i kokosmelk og lime, og smak til med salt og pepper.

Server med sprøstekt bacon og godt brød, for eksempel foccacia.