Annonse

Slik lager du gode polarbrød


Foto: Marte Almvik

Det blir mye bakst om dagen. Som småbarns- (og storbarns) mor er det mange nister som skal smøres, og mager som er sultne når de kommer hjem fra skolen.

Så for litt siden prøvde jeg meg på polarbrød. De er grove, men har ikke frø i seg. Jeg har nemlig en gutt som ikke er så overbegeistra for frø. Men disse må da falle i smak?

Polarbrødene kan fryses, og tiner fort siden de er så tynne.

Til 18 polarbrød:

350 gr sammalt hvete, fin
50 gr sammalt hvete, grov
300 gr hvetemel
2 ts sukker
1 ts salt
25 gr gjær
2 ss nøytral olje
3 dl melk
2 dl vann
Bland sammen alt det tørre. Varm melk og vann til det når ca 37 grader, og rør ut gjæren i væsken. Elt sammen væske, gjær, olje og melblandingen. Kjør det gjerne i kjøkkenmaskin en stund. La deigen heve i ca 45 minutter.

Del deigen i 18 emner, og form disse til boller før de trykkes/kjevles flate. Legg på bakepapir, og lag små hull med enden av en skje eller en annen passende gjenstand. La polarbrødene etterheve ca ett kvarter. Stek på 225 grader i ca 9 minutter.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer