Jeg er så heldig å ha et plommetre i hagen. Med gule plommer. De gode, gule plommene ble altså et helt fantastisk syltetøy!
Oppskriften ble min egen, etter at jeg surfet litt rundt på nettet og leste hva andre har brukt i sitt syltetøy. Lager du ditt eget plommesyltetøy fortjener du litt skryt.
Av 1 kg plommer ble det fem glass. Jeg må nok lage mer i morgen!
- 1 kg plommer
- 1 dl vann
- ca 300 gram sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 kanelstang
- 1/2 lime
- 1 pose syltepulver
Fjern steinen i plommene, og kok dem med vann i ca ett kvarter sammen med kanelstangen. Tilsett sukker og vaniljesukker. La koke i ennå ti minutter. Ta ut kanelstanga og tilsett saften av lime.
Ta kjelen bort fra plata og ha i syltepulveret. (Jeg valgte å røre syltetøyet hardt, slik at det nesten ikke ble noen «klumper» av plommekjøttet.)
Ha syltetøyet på rene glass, og la det avkjøle.