Marmorkake er så godt! Blandingen av sjokolade og vanilje…mmm! Denne gangen lagde jeg en stor kake i langpanne. Riktignok en liten langpanne, men likevel. Steketiden ble litt lengre enn vanlig, men ellers smakte den akkurat sånn jeg hadde håpet!
- 300 gram mykt smør, i terninger
- 250 gram sukker
- 5 egg
- 3 dl melk
- ca 500 gram hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ss kakao
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene. Sikt så inn hvetemel og bakepulver. Ha 1/3 av deigen i en egen bolle. Ha vaniljesukker i den største deigen og kakao i den minste.
Smør en form med fett eller kle den med bakepapir. Ha halvparten av den lyse deigen i formen, og bre det utover. Ha så i den mørke deigen. Smør jevnt utover før du har på den siste delen av den lyse. Bruk en gaffel og «skjær» litt frem og tilbake med denne slik at deigen blander seg.
Stek på 175 grader i ca 45 minutter. Sjekk med en stekepinne om kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken før du tar den ut av formen.