Annonse

Nektarinsyltetøy! Instant suksess


Foto: Marte Almvik

Jeg er veldig glad i nektariner, og kjøper derfor gjerne en kurv eller to. Likevel hender det at nektarinene blir liggende i fruktskålen og ikke blir spist opp.

Her om dagen prøvde jeg meg på å lage syltetøy av de fire nektarinene som ingen ville spise. De hadde blitt nokså myke i kjøttet, men var veldig søte og gode. Syltetøyet ble kjempegodt, og Knotten i huset vil nå kun ha dette på skiva. Prøv, da vel!

  • 4 nektariner skrelt og i biter
  • ca 4 ss sukker (kommer an på hvor søte nektarinene er)
  • 1/1 pose frysepulver

Skrell nektarinene og skjær dem i små biter. Ha over sukker og pulver. Bruk en potetmoser eller en gaffel og rør godt rundt til sukkeret har løst seg opp. (Smak deg frem – jeg liker syltetøy som ikke er alt for søtt). Ha syltetøyet over på et rent glass, og frys det ned eller sett det rett i kjøleskapet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer