KRS247.no

Henter værvarsel...

Lindas julesnop

For ett par år siden hadde Linda med seg noen vanvittig gode konfektbiter på foreldreavslutning. Og siden jeg er så heldig å ha barn i samme klasse som Linda, både største og mellomste, fikk jeg sneket meg til oppskriften på disse herlighetene.

Det finnes helt sikkert et navn på de, men siden jeg først fikk de av henne, ble de altså oppkalt etter denne herlige dama. Lindas julesnop består av tre lag; kransekakemasse, eggekrem og sjokolade. Og de må oppbevares i fryseren. Men de rekker nesten ikke tine før de er vekke fra fatet!

Denne oppskriften holder til ca 60 biter.

Del 1 – Kransekakemasse
Kjevle ut kransekakemasse til ca en cm tykkelse. Lag små rundinger som er ca like store som en femkroning. (Jeg brukte tuten på en drikkeflaske til å stikke ut med.) Stek bitene på 200 grader i ca 5-8 minutter.

Del 2 – Eggekrem

4 eggeplommer
1 dl fløte
100 gr sukker
150 gr smør

Varm opp eggeplommer, sukker og fløte i en kasserolle. Bruk middels varme. Rør godt så det ikke setter seg fast. Når massen har tyknet litt, tar du kasserollen av plata og lar massen bli kald. Rør så inn smøret. (Bruk miksmaster). Sett eggekremen i kjøleskapet til den er kald og nokså tykk.

Bruk en sprøytepose og sett små topper av eggekrem på kransekakebunnene. Sett de på et brett, og sett brettet i fryseren. La det stå der til eggekremen er helt fryst.

Del 3 – Sjokolade

100 gr kokesjokolade
1 ss delfiafett

Smelt sjokolade og fett i vannbad. Dypp de frosne kransekakebitene (med eggekrem) i sjokoladen, og sett de tilbake i fryseren. Når sjokoladen har stivnet, kan du oppbevare julesnopet i en boks. Men, altså: fortsatt i fryseren.