KRS247.no

Henter værvarsel...

Lag dine egne supergode bagles

Bagels med godt pålegg er snaddermat! Som lunsj, kveldsmat eller en enkel middag.

Bakverket er opprinnelig polsk, men mange forbinder det nok mer med USA. Det spesielle med bagels, er at de skal koke litt før de stekes i ovnen. Men det er slettes ikke vanskelig, og tar ikke særlig lengre tid enn vanlige rundstykker.

Jeg brukte et stort glass til å stikke ut ringer, og et liten kork til å stikke ut hullet i midten. Av restene lagde jeg to pølser som jeg rullet til ringer. Begge deler funket bra.

Til 12 bagels brukte jeg:

500 gr hvetemel
1 ts salt
1 ss olje
50 gr gjær
1 ss sirup
1 ss honning
2,5 dl vann

Løs opp gjær i fingervarmt vann. Tilsett honning og sirup og rør til alt har løst seg opp. Elt inn mel, olje og salt til deigen er fast og seig. La deigen heve til dobbel størrelse.

Kjevle ut deigen, og stikk ut 10 bagels. Bruk restene til å lage de to siste. (Det går an å dele deigen i 12 emner, trille pølser av emnene og rulle disse til ringer). La bagelsene heve på en melet benkeplate i ca 30 minutter.

Kok opp vann i en litt stor kjele. Tilsett 2 ss sukker i vannet. Legg oppi bagelsene (noen få av gangen), og la de koke ett par minutter. Sett de på et stekebrett, pensle med egg og strø over valmuefrø eller andre frø. Stek på 200 grader i ca 20 minutter. Bagelsene skal få gylden farge.