Annonse

Lag din egen jordbærpai


Foto: Marte Almvik

Jordbærene i Norge er mye bedre enn de utelandske. Mange mener det er fordi de får mere sol over lengre tid. Jeg vet ikke. Bedre er de, i alle fall. Og nå er det jo høyesesong for norske jordbær.

Denne paien med vaniljekesam er ikke direkte mager, men den er ikke så aller verst når det gjelder fettinnhold. Paideigen stekes og resten legges på når paiskallet er kaldt.

Deig:

  • 200 gr smør i terninger
  • 300 gr hvetemel
  • 30 gr brunt sukker
  • 70 gr sukker
  • 1 egg

Bland alt unntatt egget i en bolle, og smuldre det sammen med fingrene. Tilsett egget til slutt. Deigen skal nå være fast, men ikke alt for klissete. Tilsett mer mel dersom den klistrer seg. Legg deigen i plastfolie i kjøleskapet noen timer. (Den kan også fryses). Stek deigen på 200 grader i ca 25-30 minutter.

Legg på en boks med vaniljekesam og en halv kurv rensete jordbær. Strø gjerne litt melis over.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer