Annonse

Hjemmelaget is


Foto: Marte Almvik
I løpet av sommeren blir det en del is-spising. Denne isen så jeg Nigella Lawson lage, og den så såpass enkel ut at jeg måtte prøve selv.
Her i Norge har vi Vikingmelk som konsensert melk, men den stivner ikke like lett som utenlandske varianter. Derfor måtte jeg røre noen ganger i isen mens den lå i fryseren. På den måten unngår en at isen blir veldig krystallisert.

Isen er litt voksen i smaken, men en kan fint droppe likøren hvis en ikke liker det.

  • 1/2 boks viking melk
  • 1 pk kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 2 ts espressopulver (ikke vanlig instant kaffe, men den finkornete varianten)
  • 1 kork Tia Maria eller annen kaffelikør

Pisk sammen alle ingrediensene. Ha røra i en plastboks og sett denne i fryseren. Rør rundt ett par-tre ganger underveis.




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer