Annonse

Hjemmelagde potetkaker


Foto: Marte Almvik

I dag ble det mye poteter til overs etter middagen, så da prøvde jeg meg på potetkaker. Det er nemlig mange her i huset som mumser ivrig når smurte lefser kommer på bordet.

Og potetkaker er jo en gammel og fin tradisjon og holde i hevd, er det ikke? Ikke var det så veldig vanskelig, heller. Litt plundrete å kjevle ut, men bare bruk masse mel, så går det så fint så!

Til ca 10 lefser:

5 kokte poteter
1/2 dl melk eller fløte
ca 150 gr hvetemel
Mos potetene og rør inn melk. Ha i mesteparten av melet. Deigen skal være litt løs, men kunne rulles til en pølse. Skjær biter av pølsa, og kjevle disse til tynne lefser.

Bruk mye mel! Stek de i tørr stekepanne på middels varme. Husk å snu de ofte så de ikke blir brent. Avkjøl under et kjøkkenhåndkle. Smør med smør og sukker!
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer