Nå er det jo sesong for norske epler. Jeg har tidligere laget eplekake med stort hell. Men denne gangen ville jeg prøve en ny variant. Med vaniljekrem.
Oppskriften er enkel å huske: like mengder smør, sukker og mel. Så egg, vaniljesukker, bakepulver og litt melk. Og epler. Og vaniljekrem. Kaka ble supergod! Og var laget på under en time.
Oppskriften passer til en liten langpanne:
250 gr mykt smør
250 gr sukker
4 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
250 gr hvetemel
ca 1 dl melk
3 store epler
sukker og kanel
en neve hakkede mandler
3/4 pakke vaniljekrem
Pisk smør og sukker hvitt. Pisk inn ett og ett egg. Ha i mel, bakepulver og vaniljesukker, og rør sammen. Tilsett melk så ikke røra blir alt for tykk.
Ha røra i en bakepapirkledt langpanne. Smør røra godt utover. Skrell eplene, og del dem i tynne båter. Dytt eplebåtene ned i røra. Klem vaniljekrem litt spredt utover kaka (i klatter), og strø over med kanel, sukker og mandler.
Stek på 200 grader i ca 25 minutter. Sjekk at kaka er gjennomstekt. Server gjerne med is!