KRS247.no

Henter værvarsel...

Komfortfella

«Livet starter utenfor komfortsonen», hevder noen. Har du kjent på hvordan det er å bevege deg utenfor din?

Uttrykket ovenfor brukes ofte i forbindelse med trening, og er nok ment som en motivasjon mer enn en absolutt sannhet. Beveger vi oss utenfor komfortsonen vil vi oppleve smerte. Det vil kjennes ubehagelig fysisk, og kanskje også psykisk. Komfort handler om å ha det behagelig, tilrettelagt, og å ha kontroll. Å bevege seg utover disse grensene betyr at vi må bevege oss i ukjent terreng, noe som innebærer en risiko for å feile. Ingen liker å feile, og mange vil strekke seg langt for å unngå å komme i den situasjonen.

Men hva er den potensielle oppturen?

Sannsynligvis har du mer å tape på å la være å gå utenfor komfortsonen, enn å prøve.

Det du garantert vinner, er at du lærer deg selv bedre å kjenne, på godt og vondt. Vi utvikler oss ikke hvis vi kun holder oss innenfor de trygge, kjente rammene. Å bevege seg ut av komfortsonen kan handle om å begynne i en ny jobb, velge en annen type trening en dag, melde seg på en konkurranse, eller rett og slett ta den telefonen du har utsatt å ta. Selv om du er godt fornøyd med livet ditt i dag, kan du lære mer av å gjøre en ting du er litt redd for. Det trenger ikke bety at du skal hoppe i fallskjerm, men sette deg et mål som er realistisk, utfordrende og som du ikke kan vite helt hvordan blir.

Sannsynligheten for at det går bedre enn du hadde tenkt, er stor! Og uansett kan du gi deg selv en god klapp på skulderen for at du turde å prøve. Det krever mot!

Jeg har telefonskrekk. Etter en mindre positiv jobbopplevelse innen telecom i tenårene syns jeg fremdeles det kan være ubehagelig å plukke opp telefonen for å ringe mennesker jeg ikke kjenner. Jeg kan kjenne at hjertet begynner å banke, at hendene blir klamme, at jeg begynner å grue meg. Men jeg gjør det likevel, og det har stort sett alltid gått fint! Hadde jeg holdt meg innenfor komfortsonen og latt være, hadde jeg gått glipp av mange spennende møter med mennesker, avtaler, og ja – faktisk – jobber.

Å bevege seg utenfor komfortsonen fysisk kan gi deg fantastisk mange fine opplevelser. Å ta den fjellturen, å sykle en ukjent sti, melde seg på et kurs. Eller å melde seg på et løp, slippe konkurransedyret løs. Jeg har lært så mye av meg selv på sykkelritt! På godt og vondt. Underveis har jeg ofte vært så sliten at jeg har tenkt «aldri mer!» Men jeg har gjort det igjen og igjen, og aldri angret på at jeg stilte til start! Det som har kostet meg mest er også det jeg har vokst mest på.

Utenfor kan bli innenfor. Men det krever viljestyrke. Du må ville, og du må tørre å kjenne på ubehag. Ledere med stor suksess har samtlige gått på flere smeller underveis, men de har også vunnet mye av å tørre å prøve. Ofte er frykten vår for å mislykkes større enn viljen til å prøve. Det kan du endre, ved å ha frykten med deg – men å gjøre det likevel! Det er naturlig å kjenne frykt, men det er kun en følelse. Aksepter frykten, den er helt normal. Men la den være med på veien snarere enn å hindre deg i å oppnå det du drømmer om og ønsker deg.
Legg gjerne igjen en kommentar under om hva du har gjort som var utenfor komfortsonen din, og hvordan du opplevde det!

Ha en fin, og forhåpentligvis litt spenningsfylt dag!