KRS247.no

Henter værvarsel...

Bevar treningsgløden hele året – tre enkle tips

Hva skjer med motivasjonen i løpet av årets fire første uker? Vi gyver løs fulle av pågangsmot og energi etter nyttår, men for mange er det som om lufta går ut av ballongen før vi når februar. Her er tipsene som kan hjelpe deg til å holde på den gode rutinen i hele 2015.

Jeg vedder på at du har vært knallflink nå i januar.

Late feriedager er for mange byttet ut med hverdag, joggesko og pulsklokke, og kjøleskapet fylt opp med vitaminer, fiber og sunnhet. Etter ekstra kos i jula, som seg hør og bør, kjenner vi på at det er godt for kropp og sjel å komme i aktivitet igjen. Treningstipsene florerer, og kanskje har du kommet i gang med noe som passer godt for akkurat deg.

Så bra!

Likevel er det nå utfordringen begynner. Nå når vi tross alt har vært litt flinke, og mange av oss opplever at hverdagen og tidsklemma utfordrer de gode rutinene og nyttårsforsettene. Belegget på treningssentrene taler sitt klare språk – mens det er kø foran apparatene i januar, kan man velge og vrake fra februar og utover.

Jeg har lyst til å gi deg tre enkle tips for å opprettholde de gode vanene gjennom hele året. For det er det som er oppskriften på suksess – små, gode vaner som etter hvert blir like vonde å vende som de dårlige vanene.

1) Bruk 10 minutter på å evaluere måneden som gikk. Hvilken følelse hadde du i timen etter treningsøktene? Svevet du gjennom dagen full av energi etter 06.15-spinninga, eller endte du opp med sauestirren etter heseblesende å ha kapret den siste parkeringsplassen på jobb? Sats utelukkende på det som gav deg mest tilbake, og bestem deg for å holde på det. Sannsynligheten for at du klarer å gjøre noe til en god vane er mye større om du går for det som fungerte bra for deg!

2) Ikke vær for hard mot deg selv. Vær ærlig, og bestem deg for en plan du kan holde over tid. To til tre ganger med turgåing eller trening i uka kan de fleste få til, men en plan om å trene hver dag vil sannsynligvis sprekke og føre med seg en følelse av utilstrekkelighet. Og klarer du bare ei økt i uka er det er veldig mye bedre enn ingen!

3) Gjør det tøft for unnskyldningene. Gjør klar klær, mat og vann på forhånd, book timen med deg selv eller treningssenteret i god tid. Bestem deg på forhånd, og gjennomfør økta med god eller dårlig dagsform. Du angrer sannsynligvis aldri angrer på den økta du tok!

Jeg ønsker deg lykke til med nye og gode vaner! Husk at det er de små valgene i hverdagen over lengre tid som gir resultater. Det du velger å gjøre eller ikke gjøre i dag har betydning for hvordan du føler deg i morgen, neste uke eller neste måned. Du kommer til å få igjen for å holde på de gode rutinene du nå har lagt grunnlaget for – garantert!