Annonse

Hør Kristiansands teaterhistorie på 20 minutter


Det Dramatiske Selskab i Christianssand – ble etablert i 1787 under ledelse av by- og rådstueskriver Henrik Arnold Thaulow, amtmann Nicolai Emanuel de Thygeson, samt adjunkt og kapellan Nicolai Wergeland. Selskapet var eier av en teaterbygning som brant i 1892, og senere en som ble revet i 1966.

I dag regner de seg som landets eldste amatørteater som fremdeles er i drift, og legger sine forestillinger til Kilden konserthus. I dette lydklippet fra 2008 hører du æresmedlem i Det Dramatiske Selskab, Øystein Daatland ta oss hjennom byens teaterhistorie fra tidlig på 1700-tallet og frem til i dag.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar