Annonse

Hjemmefryseren ble vendepunktet


På bakrommet i en tobakkskiosk i Markensgate 29 startet eventyret om Hennig Olsen Is. Foto: Hennig Olsen IS

Det startet med Sven Hennig-Olsen som dro til Chicago og lærte seg iskremfaget. Han startet sin første iskremproduksjon på bakrommet i en kiosk i Kristiansand.

Da hjemmefryseren kom i slutten av femtiårene økte omsetningen såpass at Hennig-Olsen Is bygde en egen iskremfabrikk. I 1960 stod den klar, helt nede i sjøkanten i Hannevika, like utenfor Kristiansand.

Du møter blant annet andre- og tredjegenerasjons drivere, Otto Hennig Olsen og Paal Hennig Olsen i denne 20 minutter lange dokumentaren om historien til Norges største iskremfabrikk. Programmet ble produsert i 2013 og sendt første gang i 2014.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar