KRS247.no

Henter værvarsel...

– Den skulle egentlig hete Solveigchips

På chipsposene til Sørlandschips står det skrevet en lengre historie om opphavet til den lokale chipsfabrikken. At Solveigchips var et av produktnavnene som ble vurdert, står det imidlertid ingenting om.

Historien har sin begynnelse på starten av av 90-tallet, da to av gründerne fikk smake den canadiske chipsen «Miss Vicky» (Canadiske Sørlandschips). De fant raskt ut at dette kunne bli en kommende forretningsidé for det hjemlige markedet i Norge.

Som følge av manglende startkapital, var kapasiteten i produksjonen i en startfase begrenset. I tillegg skulle det vise seg å være vanskeligere enn forventet å selge inn produktet til de lokale kjøpmennene.

Gründerne av Sørlandschips kom da med en idé om at etterspørsel av produktet måtte skapes, selv om ikke butikkene solgte produktet. Ved å engasjere det de hadde av venner og familie, reiste de i tur og orden rundt alle butikker på Sørlandet og etterspurte Sørlandschips.

Etter hvert virket denne etterspørselen så stor på kjøpmennene at enkelte startet å ta inn produktet i butikken. De fikk også lokale kjøpmenn til å sette ut skåler med smaksprøver, noe som ga positive resultater. Dette dannet grunnlaget for eventyret Sørlandschips.

I denne dokumnetaren laget i 2012 hører du mer om historien til Sørlandschips som i dag har ca 20 prosents nasjonal markedsandel. Du møter gründer, Terje Marcussen, fabrikksjef Vetle Misje og teknisk sjef Frode Birkenes.

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/107833368″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]