KRS247.no

Henter værvarsel...

Hør den prisbelønnede dokumentaren om krigen

Dette er det fjerde programmet i dokumentarserien om Kristiansands historie. Programmet har fått tittelen, ”Kringsatt av fiender”, og tar for seg tiden i Kristiansand fra invasjonen om morgenen den 9. april 1940 og frem til de tyske styrkene kapitulerte i maidagene fem år senere. Stikkord er forsvar, evakuering, okkupasjon, landssvik, rasjonering, tortur, motstandskamp og gledesrus.

Programmet ble sendt på radio for første gang den 9. april 2010 og ble året før tildelt Medietilsynets pris «Gullfuglen» for beste programproduksjon.

Dette skriver Medietilsynet om programmet: «Gullfuglen 2009 går til et program som med en pangstart setter oss i en ubehagelig og voldsom stemning. Det formidler en sterk og spennende lokalhistorie med gjennomarbeidede  virkemidler. Mange historiske lydklipp, fin bruk av musikk og en god fortellerstemme drar oss inn i fortellingen og holder oss der gjennom hele timen programmet varer. Dette er en historisk radiodokumentar med sterk lokal forankring»

Manus, regi, kildeinnsamling og redigering er ved Pål Lomeland. Fortellerstemmen tilhører Erlend Sørensen.

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/180536736″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]