KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vil være med å bygge opp noe

Starts nye sportslige leder, Tor-Kristian Karlsen, skulle ha en utvidet ferie til høsten – den første han hadde på over 20 år. Så ringte Even Øgrey Brandsdal, og derfra gikk det fort. Nå er han Starts nye sportslige leder. Han har erfaring fra store klubber i verden, men nå ville han være med på å bygge noe nytt.

– Da betyr det ikke så mye om klubben heter Bayern München, Paris Saint Germain eller Monaco for den saks skyld. Eller Start. Eller Rosenborg. For meg handler det om å bygge og jobbe med andre kompetente mennesker. Det å se utvikling hver dag, det er det som driver meg, sier Karlsen til KRS247.

Han ble særlig imponert over unggutta i klubben etter at han begynte å studere stallen.

– Jeg er veldig imponert over at det er så mange unge spillere som ikke bare sitter der som pynt, men som man klart ser har potensialet til å komme inn og dominere i Eliteserien på et tidspunkt og at disse også får spilletid. Det er viktig for alle, sier den profilerte fotballederen.

Utover det synes han at stallen er god og at laget i perioder har spilt veldig god fotball. Det er grunnlag for optimisme, men han blir litt overrasket over at Even Øgrey Brandsdal noen ganger tyr til mantraet «Europa inn på Sør Arena». Han ser helt klart muligheten for at drømmen om Europa kan oppnås.

– Før jeg kom inn til pressekonferansen her satt jeg og så på Odd – Dinamo Zagreb. Skien er en langt mindre by og langt mindre potensiale, med all respekt for Odd, enn man har i Kristiansand. Hvis Odd eller Haugesund kommer seg inn i Europa-ligaen, ser jeg ingen grunn til at Start ikke skal klare det. Men det er klart at man må bruke litt tid på å få det inn på rett spor, og det er kanskje rart å snakke om det når man er i Obosligaen, men man må ha en idé, den stjernen man forsøker å gripe.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/336213693″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]