KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil styre Start etter inspirasjon fra Klopp

Start-trener Steinar Pedersen ønsker å hente inspirasjon fra Liverpools manager Jürgen Klopp når han legger opp sin strategi i sin første sesong som Tippeliga-trener.

– Jeg ønsker å bygge en kultur som gjør at vi får et hardtarbeidende Start-lag med et sterkt kollektiv. Vi ønsker å ha evnen til å dominere kamper også med ball i laget. Vi skal tørre å bruke den og styre kamper, spesielt på hjemmebane, sier Pedersen til NTB.

Han fikk intervjuet Liverpool-manageren i forbindelse med en A-lisensoppgave i 2013 om temaet «fotballmentalitet» og Pedersen beskriver Klopp som en interessant fyr som var veldig åpen og delte sine tanker og meninger.

Start-treneren har lagt merke til hvordan tyskeren behandler spillerne sine med klemmer og omfavnelser, noe som også Klopp får tilbake av mange spillere når de har scoret mål eller vunnet en kamp.

– Jeg synes det er viktig med relasjon til spillerne. Fotballen er følelser. Du vinner kamper og står sammen som gruppe og lag. Det er kjempeviktig, sier Steinar Pedersen.