KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil ha flere jentelag på Sørlandet

Fotball er verdens største idrett, ikke bare hos gutta, men også hos jentene. Til tross for dette er det ikke så veldig mange lag her på Sørlandet som gjør det bra på kvinnesiden. Det har Agder Fotballkrets tenkt å gjøre noe med.

For ett år siden ble Elin Hjemdal valgt til sjef for jentefotballsatsningen til Agder Fotballkrets, nå har hun spisset sin stilling til å være mer rettet mot selve rekrutteringen og 12. desember skal jentefotballen virkelig settes på kartet med en egen dag i Sørlandshallen. Hun mener det er et behov for satsning på jentesiden også.

– Noen klubber jobber veldig mye for jentefotballen, mens andre har mer å gå på. Donn og Gimletroll har lange tradisjoner med dette, men jeg merket at hos Vigør på Hellemyr, hadde de ikke noe tilbud til min datter, forklarer Hjemdal til KRS247.

– Inngangen til guttene er kanskje litt lettere når de skal starte med fotballen, mens jentene mer velger å begynne med det fordi de har venninner som har begynt med det, sier hun.

Som rekrutteringsansvarlig blir en av hennes hovedoppgaver å få frem et fokus på jentefotballen hos de lokale klubbene. Det vil hun gjøre ved å blant annet foreslå at klubbene får på plass en egen ansvarlig for den satsningen.

– Målet mitt er at klubbene får i gang et jentelag for førsteklassinger på samme måte som de gjør for gutter, sier Hjemdal som mener det er viktig å sette i gang rekrutteringen av jentene tidlig.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/227224273″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]