KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi styrer ikke mot underskudd

Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal vil ikke være med på at klubben står i fare for å bli slått konkurs på grunn av et potensielt underskudd på fem milloner. Han kommer med kraftig kritikk mot hele saken.

– Det jeg kan si er at det er dårlig journalistikk. Vi ligger ikke an til et underskudd. Det er en journalist som ikke forstår økonomiske begreper og utfordringen er at vi har problemer med likviditeten, ikke med driften, sier Brandsdal til KRS247.

Hvordan står det egentlig til med økonomien i Start?
– Vi styrer mot balanse i år, så driften er bra. Vi kom i balanse også i fjor med et godt overskudd etter å ha solgt både økonomiske spillerettigheter og noen kontorlokaler. I år ser det ut som driften vil gå i balanse, men utfordringen vår er at vi har et etterslep etter å ha tapt penger over flere år som førte til at vi startet året med negativ egenkaptial. Og det er det vi jobber med, et tiltak for å ta igjen det tapte, forklarer direktøren.

Han var ute tidligere i uken med et blogginnlegg hvor hele situasjonen i Start ble beskrevet i detalj. Det skapte gode tilbakemeldinger på de sosiale mediene og ga en positiv inspirasjon frem mot kampen. Nå mener direktøren at gårsdagens artikkel i NRK Sørlandet med styreleder Geir Tønnesland ødelegger inngangen til kampen.

– Jeg synes responsen på blogginnlegget var veldig bra, så klarer vi å rasere hele budskapet med en journalist som ikke har forstått økonomi og forteller at vi er på vei mot fem millioner i underskudd og at det setter seg på hjernebanken til leserne, og det er helt fullstendig misvisende. Det er frustrerende, sier Brandsdal.

Start ligger fortsatt sist på tabellen med sju poeng foreløpig opp til sikker plass. Direktøren er klar på at de allerede har begynt å forberede seg på at klubben kan spille i OBOS-ligaen neste sesong.

– Vi jobber knallhardt med det. Men det viktige er å komme oss gjennom dette året, så skal vi selvfølgelig tilpasse oss til et år i 1. divisjon hvis det skulle komme til det, sier Even Øgrey Brandsdal.