Annonse

Tror talentene kan få det vanskeligere


Vindbjarttrener Steinar Skeie. | Foto: Pål Lomeland

Da fotballtinget i helgen vedtok å halvere antall lag i 2. divisjon, var ett av poengene å redusere antallet lag som rykker ned fra 1. divisjon – dette fordi å gjøre 1. divisjon til en bedre utviklingsarena for unge talenter. Vindbjarttrener Steinar Skeie tror ikke talentene tjener på omleggingen.

– Jeg tror det blir vanskeligere. Sånn som 2.-lagene til eliteserielagene har slitt litt med å være med i 2. divisjon, men de klarer seg akkurat når de fyller på med litt rutinerte spillere. Nå blir det enda vanskeligere så jeg tror det blir nesten umulig for eliteserielagene å ha et lag i 2. divisjon, noe som de selv hevder har vært kjempeviktig for spillerutvikling, sier Skeie til KRS247.

Målet for omleggingen er blant annet at færre lag skal rykke ned fra Obosligaen, og dermed skal presset på klubbene bli mindre. Dermed håper man at det blir mer plass til å satse på unge spillere, og at Obosligaen blir en utviklingsarena. Skeie tror ikke at færre nedrykkede lag fra Obosligaen bidrar til mer utvikling.

– Jeg har ingen tro på de argumentene. Som trener er det primært å vinne kamper som det handler om. Tenåringer har ofte problemer med å hevde seg i 1. divisjon. Selv om det er færre lag som rykker ned så blir det en kjempetøff kamp. Det er mange gode lag i divisjonen, og jeg tror det nesten blir enda verre for unge spillere å få spilletid i 1. divisjon enn det er i dag.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer