KRS247.no

Henter værvarsel...

Tror talentene kan få det vanskeligere

Da fotballtinget i helgen vedtok å halvere antall lag i 2. divisjon, var ett av poengene å redusere antallet lag som rykker ned fra 1. divisjon – dette fordi å gjøre 1. divisjon til en bedre utviklingsarena for unge talenter. Vindbjarttrener Steinar Skeie tror ikke talentene tjener på omleggingen.

– Jeg tror det blir vanskeligere. Sånn som 2.-lagene til eliteserielagene har slitt litt med å være med i 2. divisjon, men de klarer seg akkurat når de fyller på med litt rutinerte spillere. Nå blir det enda vanskeligere så jeg tror det blir nesten umulig for eliteserielagene å ha et lag i 2. divisjon, noe som de selv hevder har vært kjempeviktig for spillerutvikling, sier Skeie til KRS247.

Målet for omleggingen er blant annet at færre lag skal rykke ned fra Obosligaen, og dermed skal presset på klubbene bli mindre. Dermed håper man at det blir mer plass til å satse på unge spillere, og at Obosligaen blir en utviklingsarena. Skeie tror ikke at færre nedrykkede lag fra Obosligaen bidrar til mer utvikling.

– Jeg har ingen tro på de argumentene. Som trener er det primært å vinne kamper som det handler om. Tenåringer har ofte problemer med å hevde seg i 1. divisjon. Selv om det er færre lag som rykker ned så blir det en kjempetøff kamp. Det er mange gode lag i divisjonen, og jeg tror det nesten blir enda verre for unge spillere å få spilletid i 1. divisjon enn det er i dag.