KRS247.no

Henter værvarsel...

Tror på poeng mot Vålerenga

Steinar Pedersen er klar på at ting ikke fungerte så bra mot Sarpsborg 08, det skal ikke skje mot Vålerenga i Oslo i kveld. For treneren er godt forberedt på det som venter fra Kjetil Rekdals menn på Ullevaal.

– Vi skal slå tilbake på en måte som gjør at vi fremstår mye mer solide og vanskelige å spille mot. Jeg forventer et tøft oppgjør der de kommer til å være aggressive mot oss i begynnelsen og prøve å trøkke oss tilbake. For oss handler det om å gjøre det vanskelig for de i begynnelsen og ikke gi de noe gratis, sier Pedersen til KRS247.

Dagens motstander ligger nest sist på tabellen med tre poeng på sesongens fem første kamper. Dette til tross for at de har noen ganske sterke profiler som har gjort jobben tidligere for Oslo-laget.

– Vi vet hvordan Vålerenga har spilt og vi vet at det er enkeltspillere med kvaliteter som kan skape noe og som kan angripe oss. Men det er ting som vi er klar over og forbereder oss på. For vår del handler det om å fremstå som et kollektiv og benytte sjansene vi får, samtidig som vi er solide bakover, sier Start-treneren.

Akkurat det med å være solide bakover, har ikke akkurat fungert så bra de to siste kampene, med sju baklengsmål. Og det har blant annet blitt begrunnet med et mer offensivt fokus på trening. Nå er Pedersen klar på at de må finne en mellomting.

– Det er ikke noe enten eller, det er både og. Vi skal ta fighten og ut å være enhet som skal ut å spille kamp. Vi skal bruke ballen når vi kan og forsvare oss godt når det kreves. Vi ønsker å fremstå solide begge veier, så e rdet bortekamp mot et lag som har slitt de også. Vi skal være offensive i hodet og gå ut på Ullevaal og tro på at vi kan ta med oss et godt resultat, sier Steinar Pedersen.

Og godt resultat ble det i fjor, da Håkon Opdal satte inn en frisparkperle av de sjeldne fra midtbanen. Det kan det fort bli en reprise på.

– Opdal har trent på frispark fra midtbanen hele tiden, så vi får håpe på at det slår til i år også, ler Pedersen.