KRS247.no

Henter værvarsel...

Totto mener alt må klaffe mot Italia

Tore André «Totto» Dahlum minnes godt da han scoret mål i Norges 2-1 seier over Italia i EM-kvalifiseringen i 1991. Han frykter Norge vil slite med å gjenta bragden i kveld.

I EM-kvalifiseringen i 1991 overrasket den daværende norske landslagstreneren Egil «Drillo» Olsen mange da han valgte Totto som høyrekant mot Italia. På motsatt halvdel stod legendariske Paolo Maldini som fotballstormaktens venstreback.

–  I følge norsk presse var det en genistrek å sette en norsk spiss fra Sørlandet ut på kant, i stedet for en mer tradisjonell løsning. For etter bare to minutter så scoret jeg jo, minnes den tidligere Start-profilen.

Norge vant til slutt 2-1.

– Det var for så vidt en bragd, sier 47-åringen. Likevel kom ikke Norge til sluttspillet, fordi både Italia og Sovjet til slutt samlet flere poeng.

Etter all sannsynlighet må det norske landslaget vinne i Roma i kveld for å direktekvalifisere seg til EM, for ellers må lille Malta stjele poeng fra fotballstormakten Kroatia. Det mest sannsynlige utfallet er likevel at Norge må ut i kvalifisering, der de kan trekke sju forskjellige motstandere.

Tottos scoring i 1991 kom etter hjørnespark. Han tror dødballer kan bli viktig for Norge igjen i dag.

– Overganger og kontringer kommer til å bli viktig for Norge å gripe. Så husker vi at Norge avgjorde mot Bulgaria på dødball, det er en mulighet i dag også, sier han.

Og på spørsmål om Norge vil bli å finne i EM-sluttspillet til sommeren, svarer Dahlum:

– Jeg har veldig lyst til å si ja. Men alt må klaffe, så derfor sier jeg tja.