Annonse

Totto mener alt må klaffe mot Italia


MIMRER: På skjermen jubler en yngre Totto Dahlum for 1-0-scoring mot Italia. I kveld møter Norge fotballstormakten igjen. FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD

Tore André «Totto» Dahlum minnes godt da han scoret mål i Norges 2-1 seier over Italia i EM-kvalifiseringen i 1991. Han frykter Norge vil slite med å gjenta bragden i kveld.

I EM-kvalifiseringen i 1991 overrasket den daværende norske landslagstreneren Egil «Drillo» Olsen mange da han valgte Totto som høyrekant mot Italia. På motsatt halvdel stod legendariske Paolo Maldini som fotballstormaktens venstreback.

–  I følge norsk presse var det en genistrek å sette en norsk spiss fra Sørlandet ut på kant, i stedet for en mer tradisjonell løsning. For etter bare to minutter så scoret jeg jo, minnes den tidligere Start-profilen.

Norge vant til slutt 2-1.

– Det var for så vidt en bragd, sier 47-åringen. Likevel kom ikke Norge til sluttspillet, fordi både Italia og Sovjet til slutt samlet flere poeng.

Etter all sannsynlighet må det norske landslaget vinne i Roma i kveld for å direktekvalifisere seg til EM, for ellers må lille Malta stjele poeng fra fotballstormakten Kroatia. Det mest sannsynlige utfallet er likevel at Norge må ut i kvalifisering, der de kan trekke sju forskjellige motstandere.

Tottos scoring i 1991 kom etter hjørnespark. Han tror dødballer kan bli viktig for Norge igjen i dag.

– Overganger og kontringer kommer til å bli viktig for Norge å gripe. Så husker vi at Norge avgjorde mot Bulgaria på dødball, det er en mulighet i dag også, sier han.

Og på spørsmål om Norge vil bli å finne i EM-sluttspillet til sommeren, svarer Dahlum:

– Jeg har veldig lyst til å si ja. Men alt må klaffe, så derfor sier jeg tja.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer