KRS247.no

Henter værvarsel...

Tippeligaen endrer navn

Skulle Start mot formodning beholde plassen til Norges øverste divisjon i herrefotball, vil de oppleve at de ikke lenger vil spille i Tippeligaen. På et pressetreff på Skagerak Arena i dag ble navneskiftet avslørt.

– Det ble gjort grundige undersøkelser, og vi hadde tre alternativer. En spørreundersøkelse ga et overveldende flertall for Eliteserien, sa administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

De to andre alternativene var Eliteligaen og Superligaen og arbeidet med å forandre identiteten startet allerede i 2014.

– Sammen med klubbene, supportene og samarbeidspartnere skal vi løfte kvaliteten på kampopplevelsen gjennom de verktøy merkevaren gir oss, sier Øverland.

Eliteserien har valgt å videreføre løven som et ligasymbol, noe som bygger bro fra crestet som preger brystet på de norske landslagsspillerne. Inspirasjonen til løvesymbolet er hentet fra den norske riksvåpenet. Det er Scandinavian Design Group som har hatt oppdraget med å utvikle ny visuell profil og overordnet merkevarearkitektur.

Det er også klart hvordan kampoppsettet blir neste sesong. Ifølge Aftenposten legges det opp til at seks av åtte kamper spilles på søndag, med fem av disse med avspark klokken 18:00. En normal runde i Eliteserien 2017 vil se slik ut.

– Lørdag 18:00: En kamp på Eurosport Norge
– Søndag 18:00: En kamp på Eurosport Norge, fire kamper på betalingskanaler.
– Søndag 20:00: Hovedkamp på Eurosport Norge/TVNorge
– Mandag 19:00: Kamp på Max.

Det legges opptil en derbylørdag hvor spennende lokaloppgjør blir valgt til en slik kamp.

Les mer om endringene for toppdivisjonen hos Norges Fotballforbund