KRS247.no

Henter værvarsel...

Tanker etter Starts opphold på La Manga

IK Start gjennomgår nå nok en økonomisk hestekur for å redde klubben. Alle spillere er lagt ut for salg, og man går en usikker fremtid i vente på Sørlandet. Varsellampene har for lengst begynt å lyse rødt på Sparebanken Sør Arena. Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal har mildt sagt en tøff tid foran seg.

Men over til det sportslige. Start har vært på sitt årlige treningsopphold i Spania. De har slått Brann 3-0 etter tre identiske(!) mål av spissen Matthias Vilhjalmsson, alle tre på hodet etter innlegg fra venstresiden. Bunnsolid prestasjon mot et Brann-lag som slo Sarpsborg 08 i sin neste kamp, og skal spille på nest øverste nivå i år.
Start målte krefter AaFK i sin andre og siste kamp i Spania. Den kampen endte 2-2. Start spilte med en mann mindre i hele 2. omgang. Kaptein Gudmundur Kristjansson pådro seg et rødt kort etter to klare gule kort. Målene ble scoret av Matthias Vilhjalmsson, denne gang med foten, og ved et brassespark av Robert Sandnes. Akrobatikk fra kantspilleren. Kampen mot AaFK hadde temperatur og det flagret godt med gule kort en stund. En tett og jevn kamp som ligner på det som vil vente når sesongen starter i begynnelsen av april.

Jeg vil trekke frem to unge spillere som har imponert meg i Start. Vi begynner i forsvarleddet. Der vil jeg trekke frem mannen som går inn i sin andre sesong på Sparebanken Sør Arena, Jon Hodnemyr. Venndølen som har løpt opp og ned på høyresiden på Moseidmoen i flere sesonger. Han spilte én Tippeligakamp i fjor for Start. På de 180 minuttene han har fått tildelt på La Manga har han grepet sjansen som trener Mons Ivar Mjelde har gitt han. Farten som er hans største styrke har vi fått sett både offensivt og defensivt her nede. Ingenting hadde gledet det sørlandske publikumet mer enn at en lokal spiller hadde etablert seg i startelleveren. Høyrebackplassen er i år vidåpen etter at Amin Nouri og Glenn Andersen har forlatt klubben. Per dags dato så ser det ut som venndølen har kapret plassen når Start spiller mot Lillestrøm på Åråsen 7. april.

Jeg vil også trekke frem en annen unggutt i dette Start-laget. Denne unge mannen fyller 17 år i løpet av 2015 og heter Kristoffer Ajer. Midtbanespilleren som ble hentet fra LSK i midten av forrige sesong rakk å etablere seg på laget ganske fort. Han blir en av de viktigste brikkene hos de gule og sorte denne sesongen. En spiller som spiller som om han var 5-6 år eldre enn det han er. Han har overblikk, han dirigerer og han maner troppene til kamp når det trengs. En potensiell fanebærer for dette laget i fremtiden. Han er bankers på sentralmidtbane. Det tør jeg påstå. Han kan minne om selveste Patrick Vieira i spillestilen sin. Her tar jeg kanskje litt for mye i, men dere skjønner tegninga. En spennende spiller for fremtiden, som er klubbens aller største salgsobjekt.

En tanke som slo meg etter at Start hadde fullført kampen mot AaFK var at de hadde holdt unna i 2. omgangen med én mann mindre. Dette kan være et tegn på at guttene i gult og svart kanskje er meget godt trent i år. Og at dette kan være en meget avgjørende faktor til at klubben kan klare å overleve på det øverste nivået i Norge. Denne sesongen kommer til å bli meget jevn. Det er mange lag som ferdighetsmessig er ganske like. Jeg tror rett og slett dagsformen og løpsviljen vil avgjøre mye av denne sesongen i bunnen av tabellen. Den som vil mest, får til mest. Så klart er dette ganske selvfølgelig i utgangspunktet, men et tankekors å tenke ekstra på. Jeg tror dette kan bli det som avgjør bunnen av tabellen i år. For det å skulle plassere Start på en forhåndstabell vil være meget, meget vanskelig.

Men det er så klart for tidlig å snakke om klare tegn for hvordan Start vil se ut når sesongen begynner. For La Manga er jo nettopp stedet der drømmer og forventninger skapes, og de drømmene og de forventningene kan fort smadres når vi starter å spille om viktige poeng i Tippeligaen.

Men alt i alt, så drar Start hjem fra La Manga med et godt inntrykk fra undertegnede.