KRS247.no

Henter værvarsel...

Stor spilleglede på gatelagsturnering

I dag ble gatefotballcupen «På sparket» arrangert på Sør Arena. Seks lag, deriblant et fra Tyskland fikk bruke byens hovedarena for kose seg med verdens største lagspill.

Tor Kapstad er fritidsleder for fritidsetaten Øst i Kristiansand Kommune er initiativtakeren til fotballcupen. Han kan fortelle at cupen kom i stand på relativt kort varsel.

– Vi er jo et fotballlag med utspring fra DPS Solvang og Fritidsetaten. Så har vi fått en samarbeidsklubb i Tyskland og vi har vært på turnering der. For to uker siden sendte Tyskerne oss en mail om vi kunne tenke oss å spille en treningskamp, for de hadde lyst på en tur til Norge. Da hadde vi lyst til å overraske dem med mer enn bare en enkeltkamp.

Dermed ble forespørselen om treningskamp til en fotballcup med seks såkalte «gatefotball-lag».

– Vi begynte å tenke litt da henvendelsen kom og det endte med at vi ville invitere lag fra andre institusjoner. Alle takket ja med en gang og i dag er vi seks lag som spiller fotball på Sparebanken Sør Arena. Og det er jo enhvers store drøm å spille fotball på en slik stadion som dette, sier Kapstad før han fortsetter:

– Dette er jo personer som sliter psykisk eller har et rusproblem. Min oppgave er å tilrettelegge for at disse skal ha en meningsfull fritid. Fotball er et av tilbudene og en fin måte å samle folk på, sier Kapstad.

Dagens turnering var et samarbeid mellom Kristiansand kommune og Start Life Support. Om det blir en årlig tradisjon gjenstår å se.

– Vi kommer til å bruke fotball aktivt fremover, men i hvilken form det blir og om det kommer en «På Sparket 2» kan jeg ikke svare på nå, avslutter Kapstad.