KRS247.no

Henter værvarsel...

Stolt over lokalt fokus i Odd

Sørlendingen Steffen Hagen er en av få spillere hos Odd som ikke er hjemmehørende i Telemark. Det skryter han av og fremhever hvor godt han trives over å være i en klubb med kun én utlending, og han er fra Sverige.

– Det er et bra samhold, lite klikker. Veldig fin mix med unge og eldre spillere. Vi har hatt litt skader på de eldre spillerne som har gjort at det har blitt litt ungt inni mellom, men når det kommer til lokal profil så synes jeg det er veldig gøy. Og jeg er veldig stolt over at jeg spiller i en klubb hvor det er fokuset og hvor det er sånn som vi har det, sier Hagen til KRS247.

Han er samtidig skuffet over utviklingen som Start har hatt siden 2006.

– Siden jeg dro fra Mandalskameratene og hit, så har det vel vært en nedbygging av Start jevnt siden det, og slik jeg har forstått det er det én ting de har skånet i nedbyggingen, det er barne- og ungdomsavdelingen fordi der skal grunnlaget for fremtiden ligge med å satse der og kunne høste av det. Og så hadde de mange lokale i fjor, som spilte laget opp fra OBOS-ligaen. Så kommer det inn nye eiere og de har snudd totalt om, sier sørlendingen.

– Hva tenker du om det?

– Jeg tenker at det er synd. Jeg skulle gjerne ønske at de kunne ha litt flere. Nå spiller ikke Tobias [Christensen] i dag. Han er jo et stort talent, og en vinnerskalle som kommer fra den rette siden av byen. Så det er klart at han kommer de sikkert til å dyrke. Jeg hadde trodd at han skulle spille mer. Så er det Simon [Larsen], og det er klart at Salvesen er tilbake etter en tøff periode, så det var positivt at han fikk starte.

Så det er noen, men jeg synes at hele fokuset, og jeg leser bare avisene, har lite kontakter innad i klubben. Men jeg synes fokuset ut i fra det jeg leser og hører på podcaster og litt av hvert, er at det er scouting og det er å ha gode kontakter i utlandet og det er liksom det som er fokuset, og det synes jeg er litt synd. Nå er vel Alte Roar Håland inne og skal jobbe litt mer mot de lokale klubbene, men hans kvaliteter kommer ikke til syne hvis det blir overstyrt ovenfra, og at det ikke blir tatt hensyn til, konstaterer Steffen Hagen.