KRS247.no

Henter værvarsel...

Start vil endre logo og profil

På et medlemsmøte i kveld presenterte ledelsen i Start En Drøm AS et ønske om en helt ny profilering inn mot klubbens comeback i Eliteserien, og Fundament har hentet inspirasjon fra gode gamle dager når de skulle designe klubbens potensielle nye logo.

– Det har vært en uhyre spennende oppgave for oss. IK Start er Sørlandets største og kjæreste merkevare, og skal behandles med både respekt for fortiden, innsikt i nåtiden og med en riktig dose vyer for fremtiden. I dette spennet har vi tatt vårt mandat på alvor, sier byråleder Øystein Hjorthaug hos Fudament til IK Starts hjemmeside.

Logoen skal forestille en løve og henter sin inspirasjon tilbake til Gyldenløves, som var en av tre klubber som gikk med på å samle det som ble Start da klubben ble stiftet i 1905.

Start har helt siden starten hatt en blå og hvit vimpel som sin hovedlogo, men ønsket er at de nå skal ha en sort løve som vil gli fint inn på en gul drakt.

Under medlemsmøtet kom det også frem at de ønsker sorte sokker, mens drakten skal være gul.

Hjorthaug pekte også på Start-sangen, «Elleve mann med bein av stål», der en av tekstlinjene sier at de skal kjempe som en løve og Kristiansands byvåpen som viktige inspirasjonskilder til deres forslag til ny logo.

Det var mye positivitet å spore hos medlemmene og eldrerådet var også imponerte over både presentasjonen som ble holdt av administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal i forkant av Fundaments presentasjon og byråets arbeid rundt den nye profileringen.

Endelig avgjørelse blir tatt på Starts neste årsmøte i november.