KRS247.no

Henter værvarsel...

Start styrer mot millionoverskudd

For første gang siden 1999 leverer Start overskudd. Det avslører administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal i en statusoppdatering til sponsorer og samarbeidspartnere.

– Hva det endelige resultatet blir er ikke helt satt, men et syvsifret overskudd blir det i hvert fall, skriver Brandsdal i e-posten som ble sendt ut i dag.

Overfor KRS247 utdyper han:

– Når vi teller opp til slutt var det litt forventet at det blir overskudd for vi har fulgt vår egen plan til punkt og prikke. Vi har fått en del utfordringer underveis, men vi har klart å løse disse og da er det ufattelig deilig vi fikk til det vi skulle. Dette og det faktum at vi får fortsette i tippeligaen er to gode overskrifter, sier Brandsdal.

Som et vedlegg til e-posten skisserer klubben økonomien i en rekke sparetiltak som er gjennomført. Denne viser blant annet at det ville det kostet klubben over 19 millioner dersom den hadde gått inn i sesongen 2015 med samme stall som avslutningen i 2014. Foruten kutt i spillerstallen er også bemanningen i administrasjonen slanket til et minimum.

Brandsdal ser lyst på klubbens fremtid, men er avhengig av å ha støttespillere i næringsliv og publikum for å bevare en bærekraftig økonomisk plattform.

– Vi må kunne forvente at Start leverer økonomisk overskudd hvert år, for det handler om å budsjettere riktig. Så må vi selvfølgelig justere avvik underveis. Men det vil være utfordringen for Start som klubb også i fremtiden. Vi ser at veien opp til det gode selskap ikke er så lang som vi tror. Det betyr at hvis vi gjør ting riktig og vi får med næringslivet og folk rundt oss så kan vi få dette til. Vi som jobber i klubben må ta de riktige valgene, fronte klubben på best mulig måte og sørge for et godt omdømme og produkt. Sponsorinnmtekter og billettinntekter står for 75 prosent av inntektene, så vi er avhengige av at folk vil være med oss på veien, sier han.

I e-posten avslører også Brandsdal at klubbens siste økonomiske krumspring er å selge økonomiske spillerrettigheter til Club 21 for 4 millioner. Dette var mulig ettersom NFF har endret på regelverket i forhold til salg til tredjepartsinvestorer. Avtalen kom på plass mandag denne uken og sikret at klubben kunne rapportere positiv egenkapital og dermed får fornyet lisensen for neste år uten poengtrekk.