Annonse

Start mangler millioner og må kutte igjen


Fotograf: Tor Erik Schrøder - www.kengururfoto.com

Pengemangelen i klubben gjør at det må skjæres ned på utgiftene. Det vil i første omgang betyr mindre spillerstall og enda mindre administrasjon. Administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal, mener sponsormarkedet har endret seg i klubbens disfavør.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal. Foto: ikstart.no

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal. Foto: ikstart.no

– Det er flere av de store sponsorene som må nedbemanne, og sitter derfor på gjerdet enn så lenge, sier direktøren til KRS247.no.

Start endte opp med et underskudd på om lag 5,5 millioner kroner i 2014 – hovedsakelig kommer dette som en følge av sviktende inntekter i bedriftsmarkedet. Dette resultatet preger Start i 2015. I år blir budsjettet derfor i underkant av 54 millioner kroner og innebærer at klubben må gjennom en ny prosess med nedbemanning, både i administrasjonen og på sport.

– Våre budsjetter vil nå ta utgangspunkt i sponsorinntektene fra fjoråret, da vi mener det er realistisk. Vi er på plan B akkurat nå, forteller Brandsdal.

– Tøff dag

– Det er vanskelig for alle som jobber her. Stemninga er selvsagt ikke den beste, men folket her vet hvordan situasjonen er. Folk forstår likevel alvoret.

– Det er jo fort gjort at dette vil prege det sportslige?

– Det som påvirker oss mest nå, er de signalene vi har fått og de tiltakene vi er nødt til å gjennomføre. Disse er ikke ting som hever lagmoral, men vi må brette opp ermene. Vi må jobbe mer med det som er gratis. Det har skjedd større mirakler enn at Start overlever i Tippeligaen 2015!

Hør hele intervjuet med direktøren her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar