KRS247.no

Henter værvarsel...

Start innkaller til ekstraordinært årsmøte

Start må selge lokaler på Sparebanken Sør Arena for å berge klubben.

Derfor innkaller styreleder Magne Kristiansen nå inn til et ekstraordinært årsmøte. I et notat som er publisert på ikstart.no heter det at klubben må styrke egenkapital for å få lisens for 2016. Salg av Swingen AS er sammen med spillersalg eneste mulighet i det korte bildet for å få dette til.

Videre heter det at et salg vil også tilføre klubben hardt tiltrengt likviditet.

– Med salget av Swingen AS vil klubben være friskmeldt, og ha positiv egenkapital. Det er egentlig en formalitet av vår handlingsplan bare dette. Et av tiltakene var å selge våre lokalkontorer, og for å godkjenne dette må vi ha styrets støtte. Dette er ikke et dramatisk møte, sier Even Øgrey Brandsdal, direktør i Start til Fædrelandsvennen.

Swingen AS ble etablert i forbindelse med salg av Starthallen, der midler ble reinvestert i lokaler på Sparebanken Sør Arena. Dette er et heleid datterselskap av IK Start som eier 368 kvadratmeter lokaler på Sør Arena. Disse lokalene huset tidligere Start Toppfotball, men etter at klubbens administrasjon flyttet til ”mediesenteret” har lokalene vært utleid til MHWirth. Verdien er anslått til å være på 3,3 millioner kroner.

Start er av Norges fotballforbund plassert i såkalt rød sone, og må innen 31. oktober ha positiv bokført egenkapital.

Det ekstraordinære årsmøtet er 18. august, men en salgsprosess vil iverksettes allerede før møtet er avholdt, skriver klubben i notatet. Klubben ønsker nå å markedsføre salg av Swingen AS til et utvalg av investorer