Annonse

– Start har ikke sugerør ned i kommunekassa


Starts administrerende direktør, Even Øgrey Brandsdal. | Foto: Pål Lomeland

Både administrerende direktør i IK Start, Even Øgrey Brandsdal, og kommunalutvalgets Grete Kvelland Skaara (KrF) vil ikke høre snakk om at Start har et sugerør ned i kommunekassa. Kristiansand kommunes kommunalutvalg i dag sa ja til å redusere IK Starts baneleieutgifter med 3,5 millioner kroner over to år. Brandsdal ønsker å avlive noen myter i den forbindelse.

– Det er altfor mange som tror at Start har et sugerør i bykassa og som tror at vi har fått så mye penger av kommunen. Det er direkte misvisende, sier Brandsdal til KRS247.

Han påpeker at kommunen ikke har tapt penger på Start og mener at kommunen har fått en av Skandinavias flotteste fotballarenaer til halv pris og drar inn markedspris på leia. Dette har gjort at kommunen har klart å betale ned på lånene som er forbundet med Sparebanken Sør Arena.

– Det at vi får noe redusert leie i to år er helt vanlig i næringslivet hvor man gjerne går til huseier i en periode hvor man sliter litt ekstra, sier Brandsdal videre.

Det er først og fremst et lavere rentenivå som gjør at kommunen går inn for å hjelpe Start i en vanskelig periode.

– Renteniåvet generelt har endret seg. Alle som har lån i banker i dag får lavere rente enn man gjorde for 2-3 år siden. Da synes vi det var naturlig at vi valgte å vurdere dette i forholdet til det lånet kommunen har tatt opp, sier Grete Kvelland Skaara (KrF).

– Start har altså ikke et sugerør ned i kommunekassa?

– Nei, det har de ikke.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer