KRS247.no

Henter værvarsel...

Start får hjelp av mental trener

Coach og mental trener, Hilde Bech Nævestad har jobbet med andrelaget til Start i to år. Nå skal hun også arbeide med spillerne på A-laget. Det skriver start på sine nettsider.

Bech Nævestad har i regi av KKG hatt fokus på prestasjonsutvikling sammen med trenerne Bård Borgersen og Mattias Andersson. Nå som de to sistnevnte har overtatt A-laget er hun klar for å hjelpe til med mentaltrening, gruppecoaching og teambuilding også for denne gjengen. Flere av de yngre spillerne i A-stallen har allerede samarbeidet med henne tidligere.

– Vi jobber på forskjellige måter, det kommer litt an på problemstillingen til spilleren. Jeg jobber mye med tankeprosesser, det å klare å finne optimale måter å tenke på i forhold til prestasjon. Og til syvende og sist dreier det seg om hvordan man kan klare å få en indre ro når man går ut på banen for å få den optimale prestasjonen, sier Bech Nævestad til ikstart.no.

Hun er klar på at det mentale er viktig for en fotballspiller.

– Det mentale er helt avgjørende. Når man skal ut i konkuransen må man ha et kaldt hode, klare å mobilisere det man skal og finne den riktige spenning. Det gjelder å ha tro på seg selv for å prestere.

Bech Nævestad er utdannet lærer og har jobbet som idrettslærer i ti år. Hun har bakgrunn med en mastergrad fra Norges Idrettshøyskole. I tilegg har hun utdannelse i coaching.