KRS247.no

Henter værvarsel...

Start bekrefter: Tripic er solgt

Zlatko Tripic forlater Start til fordel for tyske SpVgg Greuther Fürth. Klubbene er enige om en overgangssum og spilleren selv er enig med sin nye klubb om de personlige betingelsene. Dermed forlater han Start etter bare en sesong i Kristiansand. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

– Det er selvfølgelig litt trist, men jeg er samtidig lykkelig. Nå oppfylles guttedrømmen. Jeg reiser til Tyskland og skal spille for et bra lag. Jeg er glad for at jeg kom til Start og fikk masse spilletid, samtidig er jeg også glad for å ha fått denne muligheten, sier Zlatko Tripic til ikstart.no.

Spielvereinigung Greuther Fürth holder til i byen Fürth og ligger i øyeblikket på 12. plass på nivå 2 i Tyskland. Laget trenes av Frank Kramer, som ledet klubben til 3. plass i forrige sesong.

Michael Mutzel, leder for proffsatsningen i Greuther Fürth, sier følgende om Tripic til klubbens nettside: – Zlatko er en ung spiller som virkelig har vist hva han er god for i den norske ligaen. Han er teknisk begavet, sterk og har en veldig variert offensiv spillestil. Vi vil gi ham den tiden han trenger for å finne seg til rette i klubben.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, forteller her om Tripic-overgangen.

Saken fortsetter under lydavspilleren.

Zlatko Tripic
Zlatko Tripic

  • Født: 2. desember 1992
  • Fra: Lyngdal
  • Kamper for Start: 28
  • Mål for Start: 6
  • Tidligere klubber: Lyngdal, Tonstad, Egersund, Molde, Fredrikstad (lån)
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/188852800″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]Mangeårig fotballkommentator for Eurosport, Lars Andresen, som har fulgt tysk fotball lenge, sier Tripic må jobbe knallhardt for å lykkes.
– Bundesliga, både øverste nivå og det under, er tøffe ligaer å slå gjennom i. Det er på en måte midt i mellom spansk og engelsk liga. Det er tøffere i England, og mer teknisk i Spania, forteller Andresen til KRS247.Tripic er allerede på plass i Tyskland og 22 åringen innrømmer at det tungt å reise fra Start.

– Naturligvis er det trist. Jeg hadde jo på en måte kommet hjem til familie og venner nå. Men denne sjansen kunne jeg ikke la være å ta, men jeg kommer til å savne Sørlandet, sier han til NRK Sørlandet.

Tripic spilte 28 kamper for Start i 2014-sesongen og scoret seks mål.